DE BACH BLOEMEN REMEDIES :
Uiteindelijke, volledige genezing komt van binnen uit, van de ziel zelf, die door haar weldadigheid de gehele persoonlijkheid van harmonie doorstraalt wanneer haar dat wordt toegestaan.
Dr. Edward Bach.
De Bach Bloemen Remedies werden ontwikkeld in de jaren 30 door Dr. Edward Bach.
Dr. Edward Bach was een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Zijn filosofie is gebaseerd op eenvoud.
De complete set van de Bach Bloemen Remedies omvat 38 verschillende bloemenenergieën, afkomstig van wilde veldbloemen en bloesems van struiken en bomen. Deze bloemen remedies behandelen de persoon in plaats van de ziekte of de symptomen. Ze werken specifiek op de emotionele gemoedstoestanden van een mens.
Het effect van de remedies is niet het onderdrukken van een negatieve gemoedstoestand, maar deze om te zetten in een positieve houding. Hierdoor wordt het eigen vermogen tot zelfgenezing gestimuleerd. Het fysieke systeem kan alle energie aanwenden om de strijd tegen ziekte of stress aan te gaan.

Ook als men geen lichamelijke klachten heeft, kan men baat hebben bij de remedies. Velen van ons vervallen tijdens periodes van moeilijkheden of stress vaak in negatieve gemoedstoestanden. Deze remedies zijn dan ook van onschatbare waarde voor het herstellen van het evenwicht voordat fysieke symptomen ontstaan. De remedies helpen u om beter om te gaan met, al dan niet onderbewuste disharmonische gedachtepatronen en brengen deze terug in balans.

De Bach Bloemen Remedies kunnen zonder probleem gecombineerd worden met gelijk welke andere geneeswijze of behandelingsmethode. Zij hebben geen nadelige invloed op de werking van geneesmiddelen of behandelingsmethoden. De remedies zijn volkomen veilig, hebben geen ongewenste bijwerkingen en zijn niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden door mensen van alle leeftijden, van pasgeboren baby’s tot ouderlingen.
Een consultgesprek neemt ongeveer één uur en een kwart in beslag.
Tijdens het gesprek, gaan we door een diepliggende vraagstelling, opzoek naar de gemoedstoestanden die terug in balans dienen gebracht te worden.
Tarief : € 55,00
geregistreerde Bach consulente