VOETREFLEXOLOGIE - ZENUWREFLEXOLOGIE :
Voetreflexologie is één van de krachtigste natuurlijke therapieën om de stress en de spanningen van het moderne leven te bestrijden.
Met voetreflexologie breng je meer en meer evenwicht in het lichamelijk, emotioneel en psychische energiesysteem. Voetreflexologie is een holistische behandelingswijze van het gehele lichaam via reflexzones gelegen op de voeten. Holistisch betekent dat het lichaam bekeken wordt als een eenheid van lichaam en geest.
De reflexpunten staan via zenuwbanen in verbinding met organen, klieren, gewrichten en spieren. Door massage en druk op de reflexzones van de voet wordt de energie doorstroming in de overeenkomstige organen en klieren van het lichaam bevordert. Deze massage zal ook de zenuwen aanzetten om zich te ontspannen.
Bij acute en chronische pijnklachten, in de rug, armen, benen, nek, klachten van de spijsvertering, hoofdpijn, hormonale problemen enz. wordt de voetreflex gecombineerd met zenuwreflexologie. Zenuwreflexologie is een afgeleide van de voetreflexologie. Zoals er reflexzones zijn op de voetzolen, bestaan er ook zeer gedetailleerde zenuwreflexpunten op de diverse botstukken van het voetskelet. Elk punt heeft een rechtstreekse invloed op één bepaalde zenuw of één bepaalde zenuwstructuur en de daaraan vast hangende weefsels. Het doel van elke behandeling is zodanig op het lichaam te werken om een verandering te bevorderen. Het lichaam ontvangt signalen om anders te gaan reageren. Door herhaling wordt gewerkt aan het verhelpen en verbeteren van de pijnklacht.
Tenslotte zal het zelf genezend vermogen van het lichaam geoptimaliseerd worden. Zo kunnen tal van aandoeningen, hoofdpijn, darmproblemen, spierpijnen, storing in het zenuwstelsel, stress, slapeloosheid verminderen en zelfs geheel verdwijnen. Voetreflexologie kan ook helpen bij het herstellingsproces na ziekte en operatie. Het is een ideale behandeling al of niet in combinatie met Bach Bloemen Remedies.
Eveneens heeft het een zeer heilzame werking tijdens de zwangerschap. Het zorgt ervoor dat de baby in optimale omstandigheden zijn ontwikkeling krijgt. Het lichaam van de toekomstige mama wordt op deze manier positief voorbereidt op de bevalling. Waardevol is de voetreflexologie als preventie, door versterking van het hormoonstelsel en het immuniteitssysteem (vb. postnatale depressie).
De combinatie van voetreflexologie en auratherapie brengt uw lichaam en geest in evenwicht.
De voetreflex massage wordt op beide voeten toegepast en kan aldus volledig gekleed gebeuren (zonder kousen uiteraard). De behandeling duurt één uur en 15 minuten. Na de massage is het belangrijk voldoende water te drinken en je zelf een half uurtje rust te gunnen.
De tarieven :

€ 55,00
€ 45,00 jongeren t.e.m. 18 jaar.
€ 45,00 studenten t.e.m. 25 jaar.
€ 30,00 baby’s en peuters t.e.m. 3 jaar. (behandeling 30 à 45 minuten)

Een cadeaubon is ook mogelijk.